Korsets Seier Lederskap

Siste nett på sak

LITE KJENDISSTOFF: Vi kommer neppe til å ligge buskene bak huset til Jan Hanvold, Vebjørn Selbekk eller Egil Svartdahl med en gedigen telelinse på jakt etter sladder», skriver Karl Andreas Jahr, journalist og nettleder i KS.
Bibelen, KS og presseetikken ser ut til å være enige. Noe krimstoff må til.
Les mer

Siste leder

«Vi er ikke kalt til å konsumere et behagelig liv, men å produsere frukt for Guds rike,» skriver Anne Gustavsen, daglig leder og ansvarlig redaktør i KS.
Hvordan holde stø kurs uansett hvor vinden blåser?
Les mer

Siste Innspill

«Hva med den langsiktige tankegangen om å fostre etterfølgere av Jesus gjennom en hel oppvekst? Spør Elisabeth Hønsvall Holm, organisasjonsutvikler i PBU.
9 prosent av familier som regelmessig går i kirken har åndelig fellesskap hjemme.
Les mer

Siste reportasjer

VENNER FOR LIVET: Marte Stensholm, Sindre Trones og Jonas Skaret har kommet til tro. Nå har Familiekirka i Bodø blitt deres andre hjem.
Tre ungdommer. Tre liv som ble forandret.
GERILJA FOR ALLAH: Moderate, demokratiske krefter tok makten i Kurdistan på begynnelsen av 90-tallet. Bahman Ali, Mullah Krekar og andre islamister svarte med en blodig borgerkrig gjennom gruppen IMK (Islamic movement og Kurdistan).
Den kurdiske islamisten Bahman Ali (40) foraktet alle vantro. Så ble han troende.
TRENGER HJELP: – Min oppgave er først og fremst å være ektemann og pappa, ikke hjelpepleier, sier Frode Hansen. Anne Lise trenger mye hjelp i dag. Styrken i beina hennes er borte, hun er helt lam fra livet og ned. Synet er svekket, hun har anslagsvis 5–10 prosent av normalt syn.
Noen måneder etter bryllupet fikk pastor Frode og Anne Lise Hansen den fryktelige beskjeden.

Siste nærbilder

– Det har skjedd et linjeskifte ved MF, men vi er stadig tro mot bibel og bekjennelse, sier rektor Vidar Leif Haanes.
Anklagene om en liberal utglidning ved MF florerer. Rektor Vidar Leif Haanes innrømmer at det har vært et linjeskifte.
HALVJØDER: – Vi skal ikke være reservejøder og vi går ikke i halvsynagoger, sier Sten Sørensen, initiativtaker til israelsmarkeringen forrige helg.
Sten Sørensen mener kulturen på israelsstevner og -møter ødelegger etterveksten.
– Jeg leste masse om dåp i denne perioden. Jeg ble mer og mer overbevist om at det er frelse i dåpen, sier Thomas Erlandsen, avtroppende pinsepastor som nå er lutheraner.
Pastor Thomas Erlandsen i Filadelfia Tromsø har studert troen siden barndommen.

Siste samtaler

«Å bygge menighet kan bare gjøres med én motivasjon, nemlig å etablere noe for neste generasjon,» sier Linda Haukland, JK-redaktør og historiker ved Høyskolen i Nordland. .
Når kroppen sier stopp, leser Linda Haukland (43) i Bibelen.
DYBDE OG LENGSEL: «Opplevelsen av Åndens nærvær og troen på Guds vilje og evne til å gripe inn, ligger dypt i meg,» sier Truls Åkerlund.
Siden har Truls Åkerlund (42) forsøkt å begripe hva Gud vil.
STERK TRO: Under et utvekslingsår i den amerikanske bibelbelte-staten Missouri, leste Torbjørn Røe Isaksen Bibelen fra perm til perm i tillegg til mange trosforsvarsbøker. Han besøkte en rekke menigheter og var aktiv i bibelgrupper.
I tenårene var troen levende og sterk for kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.
Egyptiske protestanter i februar. Ikke lenge etter må president Hosni Mubarak gå av.Egyptiske protestanter i februar. Ikke lenge etter må president Hosni Mubarak gå av. Bilde: Shutterstock.

Kristnes levekår forverret i Egypt

 
 
 
 
Skrevet av Køhn, Åsne Gotehus
Publisert 21.11.2011
– Det er en god grunn til å vente en omfattende utvandring av de koptiske kristne fra Egypt.

President Mubaraks fall i Egypt har ført til dramatisk forverring av de kristne kår i landet. Det fastslår professor i sosialantropologi, Unni Wikan, som selv har bodd mange år i Egypt og er en av Nordens fremste kjennere på det egyptiske samfunnet, skriver Aftenposten.

Forverring.
– Det er en god grunn til å vente en omfattende utvandring av de koptiske kristne fra Egypt, sier Wikan.

Hun forteller til avisen at på det tidlige 80-tallet, kunne kristne og muslimer i Egypt leve side om side med kirker og moskeer om hverandre. Siden 80-tallet og frem til i dag er bildet et helt annet, sier hun.

Årsaken til dette var at det oppstod konkurranse mellom Iran og Saudi-Arabia i den muslimske verden om hvem som var mest muslimsk, noe som påvirket situasjonen i hele regionen. Fra 1980 ble de religiøse markørene stadig sterke, slik at man på gaten kunne se hvem som var muslimsk kvinne og hvem som ikke var det, sier Wikan til avisen.

Angrep på kristne.
Og de senere årene har situasjonen for de kristne i landet blitt stadig verre. De siste fem årene og særlig etter Mubaraks fall i februar i år er det en voldsom forverring av de kristnes situasjon i landet. At de militære snarere tok del i angrepene på kristne i forrige måned fremfor å beskytte dem, mener Wikan er urovekkende.

- Salafistene – tilhengere av tilbakevending til samfunnet slik det var på islamstifteren Muhammeds tid – kan bli vinnerne i den egyptiske omveltningen. Da kan man frykte det aller verste, sier Unni Wikan til Aftenposten.

Utskriftsvennlig versjon

Kjøp eAvis her!

Les PDF-utgaven av Korsets Seier

Copyright

© 2012 Korsets Seier
Publikasjoner AS.

All kopiering, reprodusering, videre bearbeidelse eller lignende som helt eller delvis bygger på innholdet på disse sidene er strengt forbudt i henhold til lov om opphavsrett uten særskilt skriftlig tillatelse fra Korsets Seier Publikasjoner AS.

Mest leste nyheter

Mest leste artikler

Siste Ord