Korsets Seier Lederskap

Siste nett på sak

«Livets ord snakker ut om det vonde og vanskelige istedenfor å tildekke og å skylde på faktorer utenfor menigheten», skriver Karl Andreas Jahr, journalist og nettleder i KS.
De kunne valgt isolasjon, men valgte heller noe uvanlig.
Les mer

Siste leder

«Skulle ikke kvaliteten på klemmen du tilbyr være god nok, sier han tydelig ifra og ber om en ny,» skriver Lars Christian Gjerlaug, medredaktør i KS.
Det finnes et underlig folkeferd midt i blant oss. Denne uken ble de feiret med sin egen dag.
Les mer

Siste Innspill

«Kontinuitet og trofasthet til visjon og verdier er attraktivt i en verden der ingenting er 100 prosent stødig lenger,» David Hasseløy, pastor i Intro.
Et undervurdert ord i all menighetsvirksomhet.
Les mer

Siste reportasjer

KLARE FOR HØYRISIKO: Ingrid og flere fra teamet hennes ikledd beskyttelsesutstyret. Det tok 15 minutter å kle det på seg og temperaturen innvendig kunne stige til rundt 60 grader. På grunn av faren for å besvime i den sterke heten, fikk teamet kun en time til å stelle pasientene i høyrisikoområdet.
Få våger å behandle de svært smittsomme ebolasyke, gravide kvinnene i Sierra Leone. Den kristne gynekologen Ingrid Langen (39) tok jobben.
FORTSATT ÅPENT: – Jeg er svært forsiktig med å kritisere eget parti, men for å si det som det er, så frykter jeg at noen av våre tidligere velgere er blitt litt usikre på oss, sier Carl I. Hagen, tidligere leder av Fremskrittspartiet.
Carl I. Hagen frykter at ny retning gjør at kristenfolket glipper.
FORBEREDELSER: Programleder for «Reisen hjem» Egil Svartdahl intervjuer Veronica Orderud (t.v.) om hennes troshistorie blandet med drapsdom og livet i fengsel.
Hver uke fortsetter TV Inter å spre ryktet om at Jesus lever. Denne sesongen forteller kjendiser sine troshistorier.

Siste nærbilder

Andrew Tainter, som selv er halvt svensk, har et helt spesielt hjerte for Norge.
Andrew Tainter (32) er misjonær i Norge sammen med et team fra Bethel Church i USA.
Stortingsrepresentant Olaug Bollestad (KrF) mener norske politikere må ta inn over seg dommen i abortsaken i Sør-Trøndelag denne uken.
Mann dømt til seks års fengsel for fosterdrap. – En anerkjennelse av fosterets menneskeverd, mener KrFs Olaug Bollestad.
OPPGITT: Kent Andersen er pastor i Eydehavn, jobber i Filadelfia, Kristiansand og har vært misjonær i katolske Østerrike i mange år.
Hedmarktoppen har invitert den katolske presten Raniero Cantalamessa til Sommerstevnet. Pastor Kent Andersen forventer full retrett.

Siste samtaler

STORMFULL START: Da Ole Christian Kvarme ble innsatt som biskop i Oslo i 2005 blåste det kraftig rundt hans konservative syn på homofili. Selv om mediekjøret har avtatt, river og sliter denne kon-flikten fortsatt i Den norske kirke.
Det er blitt sagt og skrevet mye om Ole Christian Kvarme (67). Selv veier Oslo-biskopen hvert ord på gullvekt.
BØNN OG LESNING: Rigmors dager går med til forbønn og å lese kristen litteratur.
Rigmor Kolshus er altfor glad i livet til å vente på døden.
TROSSET FØLELSER: Per Eivind Kvammen forteller om mangel på støtte da han plantet menigheten Sentrumkirken i 2003.
Glede og galskap ble en sentral åpenbaring for Per Eivind Kvammen (39). Men et formanende ord er aldri langt unna.
Egyptiske protestanter i februar. Ikke lenge etter må president Hosni Mubarak gå av.Egyptiske protestanter i februar. Ikke lenge etter må president Hosni Mubarak gå av. Bilde: Shutterstock.

Kristnes levekår forverret i Egypt

 
 
 
 
Skrevet av Køhn, Åsne Gotehus
Publisert 21.11.2011
– Det er en god grunn til å vente en omfattende utvandring av de koptiske kristne fra Egypt.

President Mubaraks fall i Egypt har ført til dramatisk forverring av de kristne kår i landet. Det fastslår professor i sosialantropologi, Unni Wikan, som selv har bodd mange år i Egypt og er en av Nordens fremste kjennere på det egyptiske samfunnet, skriver Aftenposten.

Forverring.
– Det er en god grunn til å vente en omfattende utvandring av de koptiske kristne fra Egypt, sier Wikan.

Hun forteller til avisen at på det tidlige 80-tallet, kunne kristne og muslimer i Egypt leve side om side med kirker og moskeer om hverandre. Siden 80-tallet og frem til i dag er bildet et helt annet, sier hun.

Årsaken til dette var at det oppstod konkurranse mellom Iran og Saudi-Arabia i den muslimske verden om hvem som var mest muslimsk, noe som påvirket situasjonen i hele regionen. Fra 1980 ble de religiøse markørene stadig sterke, slik at man på gaten kunne se hvem som var muslimsk kvinne og hvem som ikke var det, sier Wikan til avisen.

Angrep på kristne.
Og de senere årene har situasjonen for de kristne i landet blitt stadig verre. De siste fem årene og særlig etter Mubaraks fall i februar i år er det en voldsom forverring av de kristnes situasjon i landet. At de militære snarere tok del i angrepene på kristne i forrige måned fremfor å beskytte dem, mener Wikan er urovekkende.

- Salafistene – tilhengere av tilbakevending til samfunnet slik det var på islamstifteren Muhammeds tid – kan bli vinnerne i den egyptiske omveltningen. Da kan man frykte det aller verste, sier Unni Wikan til Aftenposten.


 

Utskriftsvennlig versjon

Kjøp eAvis her!

Les PDF-utgaven av Korsets Seier

Copyright

© 2012 Korsets Seier
Publikasjoner AS.

All kopiering, reprodusering, videre bearbeidelse eller lignende som helt eller delvis bygger på innholdet på disse sidene er strengt forbudt i henhold til lov om opphavsrett uten særskilt skriftlig tillatelse fra Korsets Seier Publikasjoner AS.

Mest leste nyheter

Mest leste artikler

Siste Ord