Korsets Seier Lederskap

Siste nett på sak

Du trenger ikke å være terapeut for å tilby en god relasjon.
Les mer

Siste leder

Norsk trosbevegelse smuldrer bort, men trosfylt forkynnelse trengs mer enn noen gang.
Les mer

Siste Innspill

David Hetlelid er pastor i Filadelfia, Sarpsborg.
«Stemmer det at du er pastor?»
Les mer

Siste reportasjer

FEMSIFRET: Omlag 10.000 personer deltok på Willow Creek-konferansen dette året.
Hvert år sender et norsk firma sine ikke-troende ledere til kirkekonferanse.
STORHET: I mars var det 130 år siden Lewi Pethrus ble født, og 4. september var det 40 år siden han døde. Få er uenige i at Lewi Pethrus var 1900-tallets viktigste svenske kristenleder.
Denne uken er det 40 år siden svenskenes svar på T.B. Barratt døde.
NØDVENDIG FUNDAMENT: Kristine Madeleine Banggren (20) (t.h.) drømmer om å bli journalist framfor pastor eller evangelist. Likevel mener hun at bibelskole gir henne et fundament hun trenger.
Er bibelskoler en grunnmur for livet eller en mur mot samfunnet?

Siste nærbilder

IKKE SÅ FRIE: Sigmund Kristoffersen mener landets pinsemenigheter ikke var så frie før som vi liker å tro. Kontrollen fra Oslo var tvert imot sterk.
Leder for Pinsebevegelsens lederråd, Sigmund Kristoffersen, mener oppgjøret med Aril Edvardsen ledet til stagnasjon.
Arild Langtind vil starte skole i Groruddalen fra høsten 2015.
Arild Langtind (34) elsker Groruddalen. For å få flere til å bli boende der, vil han bygge en kristen kvalitetsskole midt i «ghettoen».
Lisa Winther, menneskerettighetsrådgiver i Stefanusalliansen, skulle ta imot den pakistanske advokaten, Asma Jahangir, forrige helg.
Lisa Winther forteller at Stefanusprisvinner Asma Jahangir «heller vil bli arrestert i hjemlandet enn å være i Norge når Pakistan trenger henne».

Siste samtaler

ET EVENTYR: – Hvis vi tenker på hvor mange vi har fått være med å berøre, er dette et eventyr, sier Leiv Holstad.
Leiv Holstad (63) var ikke lenger herre i eget liv. Det var nettopp det som var poenget.
UNNGÅTT DET UUNnGÅELIGE: Arnfinn Clementsen mener Pinsebevegelsen til nå har greid å unngå å ta et oppgjør med fortiden. Først og fremst sikter han til angrepet på Aril Edvardsen i 1977. – Siden opplevde jeg aldri at Aril (Edvardsen) gikk til motangrep, mener Arnfinn.
En av Pinsebevegelsens mest kontroversielle pastorer, Arnfinn Clementsen (61), skriver selvbiografi. Oppgjørets time er dermed her.
REISEGLAD: Helene Pederstad reiser rundt på skoler over hele landet og underviser unge om abort og verdier.
Helene Pederstad (24) kjemper for å sette norske jenter fri.
Egyptiske protestanter i februar. Ikke lenge etter må president Hosni Mubarak gå av.Egyptiske protestanter i februar. Ikke lenge etter må president Hosni Mubarak gå av. Bilde: Shutterstock.

Kristnes levekår forverret i Egypt

 
 
 
 
Skrevet av Køhn, Åsne Gotehus
Publisert 21.11.2011
– Det er en god grunn til å vente en omfattende utvandring av de koptiske kristne fra Egypt.

President Mubaraks fall i Egypt har ført til dramatisk forverring av de kristne kår i landet. Det fastslår professor i sosialantropologi, Unni Wikan, som selv har bodd mange år i Egypt og er en av Nordens fremste kjennere på det egyptiske samfunnet, skriver Aftenposten.

Forverring.
– Det er en god grunn til å vente en omfattende utvandring av de koptiske kristne fra Egypt, sier Wikan.

Hun forteller til avisen at på det tidlige 80-tallet, kunne kristne og muslimer i Egypt leve side om side med kirker og moskeer om hverandre. Siden 80-tallet og frem til i dag er bildet et helt annet, sier hun.

Årsaken til dette var at det oppstod konkurranse mellom Iran og Saudi-Arabia i den muslimske verden om hvem som var mest muslimsk, noe som påvirket situasjonen i hele regionen. Fra 1980 ble de religiøse markørene stadig sterke, slik at man på gaten kunne se hvem som var muslimsk kvinne og hvem som ikke var det, sier Wikan til avisen.

Angrep på kristne.
Og de senere årene har situasjonen for de kristne i landet blitt stadig verre. De siste fem årene og særlig etter Mubaraks fall i februar i år er det en voldsom forverring av de kristnes situasjon i landet. At de militære snarere tok del i angrepene på kristne i forrige måned fremfor å beskytte dem, mener Wikan er urovekkende.

- Salafistene – tilhengere av tilbakevending til samfunnet slik det var på islamstifteren Muhammeds tid – kan bli vinnerne i den egyptiske omveltningen. Da kan man frykte det aller verste, sier Unni Wikan til Aftenposten.

Utskriftsvennlig versjon

Kjøp eAvis her!

Les PDF-utgaven av Korsets Seier

Copyright

© 2012 Korsets Seier
Publikasjoner AS.

All kopiering, reprodusering, videre bearbeidelse eller lignende som helt eller delvis bygger på innholdet på disse sidene er strengt forbudt i henhold til lov om opphavsrett uten særskilt skriftlig tillatelse fra Korsets Seier Publikasjoner AS.

Mest leste nyheter

Mest leste artikler

Siste Ord