Korsets Seier Lederskap

Siste nett på sak

«Livets ord snakker ut om det vonde og vanskelige istedenfor å tildekke og å skylde på faktorer utenfor menigheten», skriver Karl Andreas Jahr, journalist og nettleder i KS.
De kunne valgt isolasjon, men valgte heller noe uvanlig.
Les mer

Siste leder

«At man selv er overmett, gir ikke rett til å skjule godbitene for andre,» skriver Lars Christian Gjerlaug, medredaktør i KS.
Som Guds pr-agenter er det fristende å bli overivrig.
Les mer

Siste Innspill

«Svaret er at han går dit han alltid har gått. Til de fortapte,» skriver Joakim Lundqvist, pastor i Livets Ord, Uppsala.
Vi sier ja til å følge Jesus. Men hvor er han på vei?
Les mer

Siste reportasjer

MANNSEVENTYR: Bildene er fra fjorårets mannsweekend på Norefjell.
Nesten alle kristne ledere er menn. Men flokken de leder domineres av kvinner.
– Pinsevenner er varme, emosjonelle mennesker. De er flinke til å ta vare på hverandre, sier Håvard Rem, som vokste opp i Pinsebevegelsen.
Forfatter Håvard Rem skriver på rim. Og taler i tunger.
For et par år siden deltok Miriam og Espen Gulbrandsen på «The Voice». Nå ligger Miriam ofte i sofaen utslitt, mens barna leker.
En uskyldig øreoperasjon snudde livet på hodet for lovsangeren.

Siste nærbilder

– I verden ellers er det tradisjonelle synet på homofili dominerende, sier den svenske pinsepastoren Tommy Dahlman.
Pinsebevegelsen må være tydelige om sitt syn på homofili, mener pastor Tommy Dahlman.
Arbeiderpartiets Freddy De Ruiter vil forby forbønn mot betaling.
Freddy De Ruiter (Ap) går i strupen på helbredelsespredikant.
Andrew Tainter, som selv er halvt svensk, har et helt spesielt hjerte for Norge.
Andrew Tainter (32) er misjonær i Norge sammen med et team fra Bethel Church i USA.

Siste samtaler

STAMSTEDET: «Du må huske at du snakker  med en pietist». Vi møter Gunnar Prestegård på hans stamsted i lobbyen til Bristol Hotel.
80 år mot strømmen ser ut til å ha gjort Gunnar Prestegård godt. Fortsatt har han mye ugjort.
«ALL IN»: «Jeg må ha vært en unge totalt blottet for selvinnsikt.» Anette Løken Jahr har aldri vært redd for å sette seg hårete mål.
Barn, eldre, krigshistorie, tv, litteratur og menighetsarbeid. Anette Løken Jahr (36) sier aldri nei.
KRITISK: Lill May Vestly står foran Arbeiderpartiets hovedkvarter ved Youngstorget – et parti hun har kommet med tydelig kritikk av de siste årene.
Lill May Vestly orket ikke kristne og foreldrenes tro. Frelsesopplevelsen kom som et lynnedslag.
Egyptiske protestanter i februar. Ikke lenge etter må president Hosni Mubarak gå av.Egyptiske protestanter i februar. Ikke lenge etter må president Hosni Mubarak gå av. Bilde: Shutterstock.

Kristnes levekår forverret i Egypt

 
 
 
 
Skrevet av Køhn, Åsne Gotehus
Publisert 21.11.2011
– Det er en god grunn til å vente en omfattende utvandring av de koptiske kristne fra Egypt.

President Mubaraks fall i Egypt har ført til dramatisk forverring av de kristne kår i landet. Det fastslår professor i sosialantropologi, Unni Wikan, som selv har bodd mange år i Egypt og er en av Nordens fremste kjennere på det egyptiske samfunnet, skriver Aftenposten.

Forverring.
– Det er en god grunn til å vente en omfattende utvandring av de koptiske kristne fra Egypt, sier Wikan.

Hun forteller til avisen at på det tidlige 80-tallet, kunne kristne og muslimer i Egypt leve side om side med kirker og moskeer om hverandre. Siden 80-tallet og frem til i dag er bildet et helt annet, sier hun.

Årsaken til dette var at det oppstod konkurranse mellom Iran og Saudi-Arabia i den muslimske verden om hvem som var mest muslimsk, noe som påvirket situasjonen i hele regionen. Fra 1980 ble de religiøse markørene stadig sterke, slik at man på gaten kunne se hvem som var muslimsk kvinne og hvem som ikke var det, sier Wikan til avisen.

Angrep på kristne.
Og de senere årene har situasjonen for de kristne i landet blitt stadig verre. De siste fem årene og særlig etter Mubaraks fall i februar i år er det en voldsom forverring av de kristnes situasjon i landet. At de militære snarere tok del i angrepene på kristne i forrige måned fremfor å beskytte dem, mener Wikan er urovekkende.

- Salafistene – tilhengere av tilbakevending til samfunnet slik det var på islamstifteren Muhammeds tid – kan bli vinnerne i den egyptiske omveltningen. Da kan man frykte det aller verste, sier Unni Wikan til Aftenposten.

Utskriftsvennlig versjon

Kjøp eAvis her!

Les PDF-utgaven av Korsets Seier

Copyright

© 2012 Korsets Seier
Publikasjoner AS.

All kopiering, reprodusering, videre bearbeidelse eller lignende som helt eller delvis bygger på innholdet på disse sidene er strengt forbudt i henhold til lov om opphavsrett uten særskilt skriftlig tillatelse fra Korsets Seier Publikasjoner AS.

Mest leste nyheter

Mest leste artikler

Siste Ord