Korsets Seier Lederskap

Siste nett på sak

Jeg vil ikke at det skal være noen tvil: Jeg vil være glassklar og tydelig: Som voksen, som forbilde, som kristen, som en som ønsker å bruke livet sitt til å se andre mennesker bli forandret og hjulpet: Jeg sier nei til alkohol.
Les mer

Siste leder

«La oss rope det ut på vår tids hyrdemarker,» skriver Anne Gustavsen, daglig leder og ansvarlig redaktør i KS.
Ta julebudskapet så langt utenfor kirkedørene som mulig.
Les mer

Siste Innspill

«Det vi har, kan  vi gi til ham som ga alt,» skriver Anne Louise Hübert, bistandsgründer og legestudent.
Hva gjør du?
Les mer

Siste reportasjer

LY I NORDMARKA: Jesus er født, og Maria (Kamilla Josefine Holtet) og Josef (Bendik Bruun Edvardsen) kan endelig smile.
Det skjedde i de dager. Men hva om det var i våre?
Ingen forkynner: Forfatter, musiker og journalist Levi Henriksen ser på seg selv som en forteller. Hovedpersonene i bøkene hans bryter alle bud, men likevel handler bøkene om de store spørsmålene; frelse og fortapelse, godt og ondt, lyset og mørket.
Forfatter Levi Henriksen (50) er stolt av å være pinsevenn, men opplever seg «for verdslig for de kristne og for kristen for de verdslige».
STILLE PROTEST: Aksjonen «Gå for frihet» ble arrangert for en måneds tid siden, som her utenfor Disneyland i California. Tapen illustrerte dem uten stemme.
Antall massasjestudioer i Drammen har seksdoblet seg de siste årene. Nå reiser en hel verden seg opp mot det moderne slaveriet.

Siste nærbilder

NYTT KVINNE-NIVÅ: Leder i Pinsebevegelsens lederråd, Sigmund T. Kristoffersen, mener at utviklingen med kvinnelige ledere i Pinsebevegelsen er på et helt annet sted enn for bare noen år siden.
– Utviklingen er god, mener leder i Lederrådet, Sigmund Kristoffersen.
Odd Inge Aas er journalist i Misjonssambandets ungdomsnettsted iTro.no og Aftenposten. Han mener menigheter og ungdomsledere behandler menn og kvinner ulikt.
Fastgrodde mønstre er krevende å endre. Misjonssambandets Odd Inge Aas foreslår kvotering.
OASE-gründer, høyskolelektor ved Ansgarskolen og menighetsveileder Jens-Petter Jørgensen gir ut boken «Når troen setter spor – hjelp til å arbeide med din troshistorie».
OASE-gründer Jens-Petter Jørgensen mener vi bør dele vår dypere og ærligere troshistorie.

Siste samtaler

ANSATT: I et år har Darjan jobbet i Filadelfiakirken, Oslo i 70 prosent stilling.
Da krigen brøt ut flyktet Darjan Kovacic (30) og familien til Norge. På veien ble han frelst og hektet på menighetsliv.
BANKENDE MISJONSHJERTE: Da Gunnar Nordbø (80) tok over den gamle mølla til sin far på 50-tallet, var fornyelse tvingende nødvendig. Kraftfôrproduksjonen ble en kjempesuksess. Grunnet Gunnars bankende misjonshjerte, har også De norske pinsemenigheters ytremisjon høstet fruktene av det.
Som gründer og bedriftsleder kunne 80-åringen Gunnar Nordbø nå valgt å prioritere luksusbiler og eksklusive ferier. Men han brenner for noe annet.
PASTORDRØM: – Drømmen min da jeg var yngre, var å bli pastor og forkynner, sier Ingvild Ofte Arntsen. Hun er leder for Filadelfiakirken Oslos diakonale og tidligere generalsekretær i KrFU og rådgiver for KrFs familie- og innvandringspolitikk på Stortinget.
Kvinner i Pinsebevegelsen blir ikke tatt på alvor, mener Ingvild Ofte Arntsen (26).
Egyptiske protestanter i februar. Ikke lenge etter må president Hosni Mubarak gå av.Egyptiske protestanter i februar. Ikke lenge etter må president Hosni Mubarak gå av. Bilde: Shutterstock.

Kristnes levekår forverret i Egypt

 
 
 
 
Skrevet av Køhn, Åsne Gotehus
Publisert 21.11.2011
– Det er en god grunn til å vente en omfattende utvandring av de koptiske kristne fra Egypt.

President Mubaraks fall i Egypt har ført til dramatisk forverring av de kristne kår i landet. Det fastslår professor i sosialantropologi, Unni Wikan, som selv har bodd mange år i Egypt og er en av Nordens fremste kjennere på det egyptiske samfunnet, skriver Aftenposten.

Forverring.
– Det er en god grunn til å vente en omfattende utvandring av de koptiske kristne fra Egypt, sier Wikan.

Hun forteller til avisen at på det tidlige 80-tallet, kunne kristne og muslimer i Egypt leve side om side med kirker og moskeer om hverandre. Siden 80-tallet og frem til i dag er bildet et helt annet, sier hun.

Årsaken til dette var at det oppstod konkurranse mellom Iran og Saudi-Arabia i den muslimske verden om hvem som var mest muslimsk, noe som påvirket situasjonen i hele regionen. Fra 1980 ble de religiøse markørene stadig sterke, slik at man på gaten kunne se hvem som var muslimsk kvinne og hvem som ikke var det, sier Wikan til avisen.

Angrep på kristne.
Og de senere årene har situasjonen for de kristne i landet blitt stadig verre. De siste fem årene og særlig etter Mubaraks fall i februar i år er det en voldsom forverring av de kristnes situasjon i landet. At de militære snarere tok del i angrepene på kristne i forrige måned fremfor å beskytte dem, mener Wikan er urovekkende.

- Salafistene – tilhengere av tilbakevending til samfunnet slik det var på islamstifteren Muhammeds tid – kan bli vinnerne i den egyptiske omveltningen. Da kan man frykte det aller verste, sier Unni Wikan til Aftenposten.

Utskriftsvennlig versjon

Kjøp eAvis her!

Les PDF-utgaven av Korsets Seier

Copyright

© 2012 Korsets Seier
Publikasjoner AS.

All kopiering, reprodusering, videre bearbeidelse eller lignende som helt eller delvis bygger på innholdet på disse sidene er strengt forbudt i henhold til lov om opphavsrett uten særskilt skriftlig tillatelse fra Korsets Seier Publikasjoner AS.

Mest leste nyheter

Mest leste artikler

Siste Ord